Najbolje polaznike Preventove škole čeka zaposlenje

Bez autora
Oct 04 2011

Deset najboljih polaznika „Prevent School of Automotive“ koja je počela danas će dobiti zaposlenje u Prevent grupaciji u Bosni i Hercegovini. Škola traje četiri sedmice, a Preventovi stručnjaci će držati predavanja za trideset učesnika koje će upoznati sa trendovima svjetske automobilske industrije. Prevent kao jedan od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini želi osnažiti svoje timove novim kadrovima. Zbog toga smo i pokrenuli ovu školu u kojoj namjeravamo dodatno edukovati mlade ljude, a najbolje ćemo na kraju i zaposliti. Preko 250 kandidata prijavilo se za „Prevent School of Automotive“, a oglas koji je bio postavljen na portalu za zapošljavanje posao.ba pregledan je više od 6.000 puta. Ovi podaci pokazuju da postoji veliko interesovanje za rad u Prevent grupaciji koja danas ima preko 4.200 uposlenika u Bosni i Hercegovini, te preko 11.000 u svijetu. Polaznici škole su tek diplomirani inžinjeri mašinstva, hemije, elektrotehnike kao i diplomirani ekonomisti.

Najbolje polaznike Preventove škole čeka zaposlenjeDeset najboljih polaznika „Prevent School of Automotive“ koja je počela danas će dobiti zaposlenje u Prevent grupaciji u Bosni i Hercegovini.

Škola traje četiri sedmice, a Preventovi stručnjaci će držati predavanja za trideset učesnika koje će upoznati sa trendovima svjetske automobilske industrije.

„Prevent kao jedan od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini želi osnažiti svoje timove novim kadrovima. Zbog toga smo i pokrenuli ovu školu u kojoj namjeravamo dodatno edukovati mlade ljude, a najbolje ćemo na kraju i zaposliti“, ističe Kenan Nalbantić, direktor Prevent Sarajevo.

Preko 250 kandidata prijavilo se za „Prevent School of Automotive“, a oglas koji je bio postavljen na portalu za zapošljavanje posao.ba pregledan je više od 6.000 puta. Ovi podaci pokazuju da postoji veliko interesovanje za rad u Prevent grupaciji koja danas ima preko 4.200 uposlenika u Bosni i Hercegovini, te preko 11.000 u svijetu. Polaznici škole su tek diplomirani inžinjeri mašinstva, hemije, elektrotehnike kao i diplomirani ekonomisti.

U procesu selekcije učesnika održano je pedeset i šest intervjua, a vannastavne aktivnosti, prosjek ocjena i poznavanje engleskog jezika su samo neki od kriterija koji su kandidati trebali zadovoljiti.

Prevent je poslovni lider Bosne i Hercegovine

Prevent svoje poslovanje zasniva na strateškom partnerstvu sa Volkswagenom, vodećim evropskim proizvođačem automobila. Najveći broj Preventovih proizvoda se nalazi u novim modelima Volkswagena, Audija, Porsche, ali i Peugeota i Citroena.

Ova grupacija je najveći bh. izvoznik sa preko 427 miliona KM, te je druga po ostvarenom prihodu sa preko 730 miliona KM u 2010. godini. Pored toga uskoro će otvoriti nove proizvodne pogone u Goraždu i dodatnih 600 radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik